KozmetikaÁrlistaBelicoKapcsolat

Érzékeny, száraz bőr

Zsír- illetve vízhiányos, hámló, gyakran viszkető, tapintásra érdes, durva felületű bőr.

Döbbenetes tény, hogy ma a lakosság 20-30%-át érintik az ekcémás megbetegedések!

A száraz bőr a leggyakoribb bőrtípus. Jellemzői: zsír- illetve vízhiány, a bőr hámlik, gyakran viszket, tapintása érdes, durva felületű.

Mindezek mellett vannak olyan bőrbetegségek, mint például a neurodermitis, melyek tünetei szintén a száraz, durva, viszkető bőr, ekcéma.

A bőr felborult védekező rendszere

A száraz bőrnél elsősorban a bőr sejtjei közötti zsírok (a szaruzsír) szerkezete változik meg.

Egyidejűleg csökken a bőr nedvességtartalma is.

Egészséges bőrnél a fent említett zsíros és nedves faktorok szabályosan sorakoznak egymás mellett, így egy többnyire zárt, áthatolhatatlan védőgátat alkotnak.

Ez a barrier réteg véd a külső káros anyagokkal szemben, illetve megakadályozza a bőr természetes nedvességtartalmának az elvesztését.

Ha a barrier réteghez szükséges anyagok hiányoznak, nem épülhet fel a bőr egészséges védekező képessége.

Következmények: a bőr kiszárad, s védtelen a bőrre kerülő, külső káros anyagokkal szemben.

Ingyenes tanácsadás!

Mi zavarhatja meg a bőr védekezőképességét?

A szaruzsír hiány lehet öröklött tulajdonság is, de ezen kívül számos külső tényező is befolyásolhatja a bőr védekezőképességét, a barrier réteg állapotát.

A helytelen bőrápolás mellett első sorban számos arctisztító készítmény agresszív tensid tartalma egyszerűen „kimossa” a bőr szaruzsírját, ami a sérült barrier réteget még tovább gyengíti.

Éppen ezért az ilyen bőrt olyan arctisztítótejjel kell tisztítani, ami a bőr telítetlen zsírsavjaihoz leginkább hasonlító növényi olajokkal enyhén „visszazsírosítja” azt.

Kőolajszármazékok a kozmetikumokban

A kozmetikumokban nagyon gyakran előforduló kőolajszármazékok (ásványi olajok, ásványi viaszok), szilikonolajok is felborítják az egészséges barrier szerkezetet. Miért?

Az egészséges barrier réteg lipid és nedvesség tartalmának aránya meghatározott. Optimálisán véd a nedvességveszteséggel szemben úgy, hogy a felesleges nedvességet „kiengedi” a bőrből. Ha bőrt egy áthatolhatatlan filmmel (amit a kőolajszármazékok, szilikonolaj okoznak) lezárjuk, a felesleges nedvesség nem tud a bőrből távozni. A zsír-nedvesség-háztartás aránya felborul, a barrier réteg elveszíti duplarétegű szerkezetét.

Ezzel magyarázható, hogy ha a kőolajszármazékos arckrémek használatát abbahagyjuk, akkor hirtelen megnő a bőr nedvességvesztése, s átmenetileg romlik a bőr állapota is. Nem véletlenül beszélhetünk ma már a bőrápolásban „paraffinfüggőség”-ről. Ugyanez a függőség alakul ki azoknál, akik kőolajszármazékos ajakápolót használnak!

Miért nem segít sokszor az értékes növényi olajokat tartalmazó arckrém sem?

A faggyúcsatornából a bőr felszínére kerülő faggyú (a bőr természetes hidro-lipid rétegének a része) nem pótolja a szarurétegben lévő zsírokat! Ezért még a legtisztább jojoba olaj (ami nagyon hasonlít a bőr faggyújához) sem segít a hámló, durva, érdes bőrnél, mivel ez utóbbinál a szaruzsír pótlására van szükség!

Nagyon gyakran azonban a száraz, zsírhiányos bőrnél mindkét lipidfajta hiányzik. A maximális bőrképjavulást akkor érhetjük el, ha a bőrápoló termékekkel mindkét zsírfajtát (szaru- és faggyú) és az elvesztett nedvességet is pótoljuk.

A BELICO DERMA CONCEPT bőrápoló rendszere lehetővé teszi, hogy felépítsük a bőr egészséges barrier rétegét. A bőrfelszínén hiányzó lipideket pedig értékes növényi olajokat tartalmazó Belico készítményekkel pótolhatjuk.

A dehidratáló tényezők ellensúlyozására extra dús hidratálót használjuk. A bőr hidratáltságán és feszességén így jelentősen javíthatunk.

Kérlek, kérj egy időpontot most az ingyenes személyes tanácsadásra, mely ajánlatom korlátozott ideig érvényes!

Zsuzsa

Forrás: professzionaliskozmetika.hu - BELICO