KozmetikaÁrlistaBelicoKapcsolat

Pirosodásra hajlamos bőr

Arcpirosodás, couperosa, rosacea

Ne hanyagold el, mert később akár orvosi kezelést is igényelhet!

Egyre több nő hajlamos arcpirosodásra, tágult hajszálerekre, elsősorban az orcákon. Leginkább megfigyelhető ez, ha fázunk, melegünk van, ha valamivel felizgatjuk magunkat, vagy akár egy pohár bor után.

A bőrnek ezt a pirosodásra való hajlamát couperosenak nevezik.

A couperosis szó a „copper rose”-ból származik, mely az orcákon található pici kitágult felszíni hajszálerecskékre utal, melyek pirosas réz (copper) szinűek, a teleangiektáziák közé sorolható.

A couperose alapja a hajszálerek és a kötőszövet gyengesége: a hajszálereket körülölelő kötőszövetek nem tartanak megfelelően, a hajszálerek kitágulnak, s kivülről is felismerhetőek lesznek.

Legelső tünet az időszakos bőrpír, amely először pár óráig, majd napokig is tarthat. Ezeket okozhatja stressz, izgalom, teában, kávében és alkoholban lévő alkaloidok, csípős fűszerek, illetve időjárási viszontagságok, drasztikus hőmérsékletváltozások!

Ha az erek pirosas szinűek akkor az artériák gyengeségéről beszélünk (aktív vérbőségről), ha az erek kék színűek, akkor az a vénák gyengeségét jelenti (passzív vérbőségről). Megjelenési helye az orcák, orrtő, ál, s idővel egyre tovább marad ott, majd az erek akár gyulladásba is fordulhatnak.

Így a kozmetikai probléma (couperosa) orvosi problémává alakulhat (rosacea)!

Mi az a rosacea?

A rosacea az arc bőrének szimmetrikus gyulladása, melyet kísérhetnek sebboreás tünetek, gennyes hólyagocskák, tágult erek, bőrmegvastagodások, szövetburjánzások.

A rosacea szeborreás bőrökön alakul ki gyakrabban (a nem megfelelő hidro-lipid védelem miatt), illetve hajlam, családi öröklődés is befolyásolhatja.

Alapvető okai lehet még hormonzavar, szervezeti betegségek (epe, gyomor rendellenesség) és az időjárás is, illetve a túlzott alkohol fogyasztás, dohányzás és nem utolsó sorban a nem megfelelő arckrém használata!

A rosacea tartós tünetetté válhat, ezért nagyon fontos az elővigyázatosság, illetve a következetesség.

Kerülni kell a szélsőséges fizikai behatásokat, mint például a hideg, száraz szél, a napozás és a szauna.

Előjelei lehetnek az állandósult orrvérzés, illetve a sötét karika a szem alatt.
Ingyenes tanácsadás!

Az arcpirosodás tudatos és következetes bőrápolása

Tudatos és következetes bőrápolással megakadályozható, hogy a kezdeti arcpirosodás rosaceává alakuljon, hiszen itt egy nagyon érzékeny bőrről beszélünk, és az esetet a nem megfelelő kozmetikumok súlyosbíthatják!

Kérlek, kérj egy időpontot most az ingyenes személyes tanácsadásra, mely ajánlatom korlátozott ideig érvényes!

Zsuzsa

Forrás: professzionaliskozmetika.hu - BELICO